Boka synundersökning
Kontaktlinser

Kontaktlinser

Nästan alla människor kan bära linser. Om du är närsynt, översynt, ålderssynt, astigmatiker eller lite av varje kan du nästan alltid få ett seende i klass med det naturliga med hjälp av linser. Utvecklingen av nya passformer och material gör att du inte känner att du bär linser.

Linser innebär en fantastisk frihet. Förutom att de är lätta att vänja sig vid och att de ger ett obegränsat synfält, kan de i många fall korrigera synen bättre än glasögon. Lever du dessutom ett aktivt liv är linser ett självklart val. Tillsammans kommer vi fram till vilka linser som passar just dig och dina ögon bäst.


Korttidslinser

Linstyper som kan användas 2-4 veckor innan de byts kallas för korttidslinser. De flesta linsbärare använder någon av dessa typer. De sätts in på morgonen och tas ut på kvällen. Korttidslinser är lättskötta och enkla att rengöra.


Progressiva linser

Behöver du olika styrka på långt och nära håll finns det idag många bra fungerande progressiva linser. Praktiska för dig som t.ex har svårt att läsa dagstidningen, menyn på restaurangen eller texten i din mobiltelefon.


Dygnet runt-linser

Många av våra linstyper finns även som dygnet-runt-linser. Bekvämt från det att du slår upp ögonen på morgonen till du lägger dig på kvällen. Det är dina ögons förutsättningar som avgör om du kan sova med linserna. Vi hjälper dig att noggrant prova ut en modell som fungerar på bästa sätt.


Astigmatiska linser

Nu kan de flesta brytningsfel korrigeras med mjuka linser. Linserna kallas för toriska och är numera både mjuka och bekväma och passar dig med ett kraftigare synfel.


Stabila linser

Har du ett kraftigt synfel eller kraftigare astigmatism kan våra stabila linser vara ett bra alternativ.


Digital linser

Nu finns det en lins som är gjord för ditt liv både med och utan skärm: Biofinity Energys™-linser – de enda kontaktlinserna med linsdesignen Digital Zone Optics™.


Endagslinser

Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och samtidigt vill glömma allt vad skötsel heter. Helt oslagbart för dig som lever ett aktivt liv.


Nattlinser

Kontaktlinser du bara behöver använda på natten för att se på dagen! Idealiskt för dig som sportar, vistas i dammiga miljöer eller som helt enkelt tycker det skulle vara skönt att slippa linser eller glasögon.

Läs mer
Färgade linser

Med korttidslinser kan du enkelt ändra ögonfärg. Byt färg efter humör, eller årstid! Linserna hanteras på samma enkla sätt som andra korttidslinser och behöver provas ut för bästa passform. Hos oss finner du ett stort sortiment av både linser och färger.