Boka synundersökning
Zeiss glasögonglas

Progressiva glasögon

Vi hjälper många av våra kunder i butiken med progressiva glasögon. Det beror på att progressiva glas är det mest flexibla glaset och passar många. Ett progressivt glas har flera olika styrkor i samma glas så att du slipper byta mellan olika typer av glasögon för att se på nära håll, mellanavstånd och långt håll. Med progressiva glasögon behöver du inte plocka fram läsglasögonen varje gång du ska titta på mobilen eller läsa en tidning. Ny teknik ger inte bara glasen ett bredare synfält utan gör dem dessutom tunnare och lättare, vilket ger dem ett elegantare utseende.

Vem behöver progressiva glasögon?

Många som är i 40-50-årsåldern upplever att de ser sämre när de läser på mobilen eller har svårt att se på långt avstånd. Upplever du dessa problem i vardagen brukar det vara dags att börja använda progressiva glasögon. Anledningen till att du upplever detta problem är att linsen i ögat sakta börjar förlora förmågan att ställa in skärpan på nära håll. Därför behöver man en annan styrka för att kunna läsa på nära håll jämför med långt avstånd. Det händer att även barn och unga kan ha problem med linsen i ögat och ha svårt att ställa in skärpan när de läser. De kan i sådana fall också använda progressiva glas, men det är ovanligare än i ålderskategorin 40 år och uppåt.

Att vänja sig vid progressiva glasögon

När man börjar använda progressiva glas kräver de ibland en invänjningsperiod. Hjärnan och ögonen behöver vänja sig vid övergången mellan de olika styrkorna i glaset och man kan uppleva en form av gungeffekt innan man vant sig med de nya glasögonen. Genom att använda de nya glasögonen dagligen och så mycket som möjligt kan man snabba på tillvänjningstiden för hjärnan och ögonen. När man har lärt sig att titta i rätt ställe i glaset för rätt avstånd har man vant in sig i sina progressiva glasögon.

Vad är skillnaden på olika progressiva glas?

Äldre typer av progressiva glas har en läsbredd på cirka en tidningsspalt men med nya individuellt tillpassade progressiva glas får du en markant ökad läsbredd. Det medför också att du slipper justera ditt seende med huvudrörelser hela tiden. Moderna progressiva glas har steglös och behaglig övergång från avståndsdelen till närdelen. De ger också maximal synkvalitet genom en unik slipteknik. Detta gör att glasen anpassas perfekt efter just dina behov. De tar också hänsyn till hur den båge du valt sitter i ditt ansikte. Med detta glas får du som bärare ett bredare område med full synskärpa, för samtliga synavstånd i alla styrkor.

Dessutom är glasen tunna och lätta att bära. Behöver du nya progressiva glasögon är du varmt välkommen att besöka vår butik i centrala Norrköping. Idag är vi 8 st legitimerade optiker som dagligen hjälper våra kunder i butiken med nya glasögon. I över 60 år har vi på Optiker Persson hjälpt Norrköpingsborna med nya glasögon, besök vår butik och prova oss du också!